bewaar
Geitenkaasfondue met walnoten
Geitenkaasfondue met walnoten
bewaar

Geitenkaasfondue met walnoten

20 min. bereiden
37waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

honingbrood

100 g

gepelde walnoten

1 teentje

knoflook

400 ml

witte wijn

400 g

harde geitenkaas

100 g

zachte geitenkaas

2 el

maizena

15 g

verse koriander

Dit heb je nodig

  • caquelon (kaasfonduepan)

Aan de slag

Snijd het honingbrood in plakken, rooster ze en snijd ze in repen. Rooster in een droge koekenpan de walnoten en laat ze afkoelen. Wrijf de binnenkant van de fonduepan in met het doorgesneden teentje knoflook en breng de wijn erin aan de kook. Rasp de harde kaas en verbrokkel de zachte geitenkaas. Roer de kaas in porties door de wijn (de volgende portie kaas pas toevoegen als de vorige geheel is gesmolten). Breng op smaak met knoflook, zout en peper. Los de maizena op in 2-3 el water en roer dit door de kaasfondue. Laat 2-3 minuten zachtjes koken en verdun eventueel met een extra scheut witte wijn. Zet de kaasfondue op een warmhoudplaatje op tafel en bestrooi met de koriander. Prik de walnoten aan een vork en doop ze met het honingbrood in de kaasfondue.