bewaar
Eenpersoons geitenkaasfondue
Eenpersoons geitenkaasfondue
bewaar

Eenpersoons geitenkaasfondue

10 min. bereiden
15 min. wachten
55waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

harde geitenkaas

200 ml

witte wijn

1

bosuitje

1 teentje

knoflook

4 tl

maizena

paprikapoeder mild

versgemalen zwarte peper

Dit heb je nodig

  • eenpersoonsovenschaaltjes (inhoud ca. 150 ml)

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 175 °C. Rasp de geitenkaas. Wrijf de ovenschaaltjes stevig in met het snijvlak van het teentje knoflook en verdeel de blokjes kaas over de schaaltjes. Roer de maizena door een scheutje van de wijn en meng dit met de rest van de wijn. Schenk dit mengsel over de kaas en verdeel de ringetjes bosui erover. Bestuif de kaas in het midden met een beetje paprikapoeder en maal er wat peper boven. Schuif de schaaltjes op het rooster in de oven en laat de kaas in 15 minuten smelten. Serveer 1 schaaltje kaasfondue per persoon op een bordje (of nog leuker: op een klein theelichtje met houder) en geef er gegrilde groenten, Italiaanse toast of soepstengels bij.

algemeenProbeer deze fondue ook eens met blokjes abdijkaas en medium sherry.