bewaar
Geitenkaasfondue
Geitenkaasfondue
bewaar

Geitenkaasfondue

20 min. bereiden
43waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

Hollandse geitenkaas

200 g

geitenkaas met knoflook en peterselie

300 ml

droge witte wijn

3 el

maizena

125 ml

slagroom

Dit heb je nodig

  • caquelon

  • keukenmachine

Aan de slag

Korsten van kaas snijden en kaas in keukenmachine grof raspen. In fonduepan wijn aan de kook brengen. Vuur laag draaien en beide kaassoorten in gedeelten met houten lepel door warme wijn roeren, tot alle kaas gesmolten is. Maizena oplossen in 2-3 el water of wijn. Maizenapapje en slagroom door kaasmengsel roeren en geheel nog 2-3 min. zachtjes doorkoken, tot fondue goed gebonden is. Op smaak brengen met zout en peper. Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten. Serveren met blokjes (stok)brood en groenten.

algemeenLekker met: meergranen stokbrood, in de schil gekookte krieltjes, beetgaar gekookte roosjes broccoli, cherrytomaatjes, rode paprika (in stukken), gehalveerde artisjokharten (uit blik).