bewaar
Omelet met snijbonen en garnalen
Omelet met snijbonen en garnalen
bewaar

Omelet met snijbonen en garnalen

De Hollandse snijboon gaat op de Aziatische toer met paksoi, sojasaus en sesamolie.

20 min. bereiden
107waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

verse snijbonen

1 struik

paksoi

1 zakje

bosui

150 g

groene aspergetips

250 g

winterpeen

2 tl

sesamolie

2 el

sojasaus

7

rondeeleieren

3 el

kraanwater

4 el

zonnebloemolie

200 g

jumbogarnalen

De Hollandse snijboon gaat op de Aziatische toer met paksoi, sojasaus en sesamolie.

Aan de slag

1

Snijd de snijbonen in schuine, brede repen en kook in 5 min. beetgaar. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de paksoi in repen en de bosui in ringetjes. Kook de paksoi in het kookwater van de snijbonen 3 min. en voeg de laatste 2 min. de aspergetips toe. Giet af.

2

Schil de peen en snijd in flinterdunne plakjes en de plakjes in reepjes (julienne). Meng de peen met de snijbonen, pasksoi, aspergetips, sesamolie en sojasaus.

3

Klop de eieren los met het water. Verhit 1 tl olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak in 4 min. een dunne omelet. Bak er zo nog 7. Verdeel de groenten en garnalen erover. Rol op en snijd schuin door. Bestrooi met de bosui. Bon appétit!