Pen­ne met spi­na­zie

Welk kind zegt hier ‘nee’ tegen? Pasta met tomaat, wilde spinazie én mozzarella. En nog makkelijk te maken ook!

(674) waardeer
italiaans hoofdgerecht Welk kind zegt hier ‘nee’ tegen? Pasta met tomaat, wilde spinazie én mozzarella. En nog makkelijk te maken ook! 4 personen
3 674

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snipper de ui. Verhit olie in een hapjespan en fruit de ui 2 min. Pers 2 tenen knoflook erboven uit. Halveer de cherrytomaten. Voeg de tomaten toe en bak ze in 10 min. zacht. Schep regelmatig om. Voeg de suiker en peper en zout naar smaak toe.
  2. Verhit olie in een koekenpan en fruit de rest van de geperste knoflook 1 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat 4-5 min. al omscheppend slinken. Giet de pasta af. Scheur de mozzarella in stukken. Schep de pasta door de tomatensaus en voeg de mozzarella en spinazie toe. Breng op smaak met peper en zout.

variatietip:

Voor een extra pittige smaak kun je de mozzarella vervangen door blauwaderkaas, zoals Gorgonzola.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 150 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2012 nr. 03 - Paasfeest , Receptkaart 2012 week 12-14

Penne met spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne met spi­na­zie

1
  • 300 g volkorenpenne

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
  • 1 ui

Snipper de ui.

3
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 2 tenen knoflook

Verhit olie in een hapjespan en fruit de ui 2 min. Pers knoflook erboven uit.

4
  • 500 g cherrytomaten

Halveer de cherrytomaten.

5
  • 1 el kristalsuiker

Voeg de tomaten toe en bak ze in 10 min. zacht. Schep regelmatig om. Voeg de suiker en peper en zout naar smaak toe.

6
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 400 g wilde spinazie

Verhit olie in een koekenpan en fruit knoflook 1 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat 4-5 min. al omscheppend slinken.

7

Giet de pasta af.

8
  • 250 g mozzarella

Scheur de mozzarella in stukken. Schep de pasta door de tomatensaus en voeg de mozzarella en spinazie toe. Breng op smaak met peper en zout.

9

Bon appétit!

variatietip:

Voor een extra pittige smaak kun je de mozzarella vervangen door blauwaderkaas, zoals Gorgonzola.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.