Gar­na­len-vis­spies­jes met pe­ter­se­lie

(17) waardeer
bijgerecht 6 personen
3 17

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • gourmetstel
  • cocktailprikkers

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Pers de knoflook boven een diep bord en schep het citroenrasp en de peterselie erdoor. Snijd de kabeljauw in 24 blokjes en bestrooi met de viskruiden. Rijg aan een cocktailprikker om en om 2 stukjes kabeljauw en 1 cocktailgarnaal. Wentel de spiesjes eerst door het citroensap en daarna door het peterseliemengsel. Leg ze op een schaal en zet ze tot gebruik afgedekt in koelkast.
  2. (per persoon): Verhit op de gourmetplaat een beetje olie en bak telkens 2 visspiesjes in ca. 4 min. gaar, keer regelmatig.

Tip:

Kindertip: Spiesjes niet door het peterseliemengsel wentelen. Maak eventueel spiesjes met cocktailworstjes voor de kinderen als ze vis niet lekker vinden.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 110 kcal
  • eiwit 13 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.