bewaar
Atjar tjampoer
Atjar tjampoer
bewaar

Atjar tjampoer

Zelfgemaakt is dit Aziatische bijgerecht het állerlekkerst.

45 min. bereiden
10 min. wachten
57waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

komkommer

1

rode puntpaprika

250 g

winterpeen

200 g

verse sperziebonen

½

verse spitskool

½

bloemkool

2 cm

verse gember

2 tenen

knoflook

1 tl

kurkuma

100 ml

azijn

3 el

lichtbruine basterdsuiker

Zelfgemaakt is dit Aziatische bijgerecht het állerlekkerst.

Aan de slag

1

Halveer de komkommer in de lengte. Schep met een lepel de zaadlijsten uit de komkommer en snijd de komkommer in dunne plakjes. Snijd de paprika in de lengte en halveer de zaadlijsten. Snijd de peen en paprika in reepjes.

2

Breng een pan water aan de kook en zet een grote kom koud water klaar. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Snijd de spitskool in reepjes. Snijd zeer kleine roosjes van e bloemkool. Kook elke groente afzonderlijk 2 min. Laat 10 min. afkoelen in het koude water.

3

Schil de gember. Snijd de gember in stukjes. Maal met de knoflook, kurkuma en 2 tl zout in de vijzel tot pasta. Of snijd de gember en knoflook heel fijn en meng met de kurkuma en het zout. Laat de groenten uitlekken.

4

Breng de azijn met de suiker aan de kook en voeg de knoflookpasta toe. Laat 3 min. koken en schep de groenten erdoor. Laat in 10 min. volledig afkoelen.

tip

bereidingstipU kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.