Vega tjaptjoi

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g witte rijst
- 150 g diepvries tuinerwten
- 4 el zonnebloemolie
- 400 g champignonroerbakmix
- 350 g vegetarische gegrilde stukjes
- 125 g taugé
- 100 ml woksaus gember-knoflook
- 2 middelgrote eieren
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng met de bevroren tuinerwten. Laat met de deksel op de pan staan. Verhit de helft van de olie in een wok en bak de roerbakmix 4 min. op hoog vuur. Voeg de gegrilde stukjes toe en bak 2 min. mee. Doe de taugé en woksaus erbij en houd op laag vuur warm.
- Verhit de rest van de olie in een hapjespan. Bak de rijst 1 min. Breek de eieren erboven en schep 3 min. door, zodat het goed mengt en het ei gaar wordt. Serveer met het groentemengsel.
variatietip:
De rest van de woksaus is lekker in oosterse roerbak met peultjes. Kijk op ah.nl/allerhande voor het recept.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 715 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 80 g
-
vet 28 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Vega tjaptjoi
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Vega tjaptjoi
- 300 g witte rijst
- 150 g diepvries tuinerwten
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng met de bevroren tuinerwten. Laat met de deksel op de pan staan.
- 2 el zonnebloemolie
- 400 g champignonroerbakmix
- 350 g vegetarische gegrilde stukjes
Verhit de olie in een wok en bak de roerbakmix 4 min. op hoog vuur. Voeg de gegrilde stukjes toe en bak 2 min. mee.
- 125 g taugé
- 100 ml woksaus gember-knoflook
- 2 el zonnebloemolie
Doe de taugé en woksaus erbij en houd op laag vuur warm. Verhit de olie in een hapjespan.
- 2 middelgrote eieren
Bak de rijst 1 min. Breek de eieren erboven en schep 3 min. door, zodat het goed mengt en het ei gaar wordt. Serveer met het groentemengsel.
variatietip:
De rest van de woksaus is lekker in oosterse roerbak met peultjes. Kijk op ah.nl/allerhande voor het recept.