bewaar
Krokante vis met gele en rode friet
Krokante vis met gele en rode friet
bewaar

Krokante vis met gele en rode friet

Ontbijtgranen op je vis? Ja joh, daar krijg je het lekkerste korstje van.

30 min. bereiden
30 min. wachten
36waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

vastkokende aardappel

8 el

traditionele olijfolie

1 el

kurkuma

1

knolselderij

1

rode paprika

2 el

paprikapoeder

5 el

All-bran flakes ontbijtgranen

400 g

diepvries kabeljauwfilet

1

middelgroot ei

Dit heb je nodig

  • bakpapier (30 x 30 cm)

  • staafmixer of keukenmachine

  • keukenpapier

Ontbijtgranen op je vis? Ja joh, daar krijg je het lekkerste korstje van.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aardappelen in plakken en de plakken in frieten. Verdeel ze over de helft van een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 2 el olie. Bestrooi met de kurkuma en zout naar smaak. Schil de knolselderij en snijd in plakken. Snijd de plakken in frieten. Snijd de paprika in repen. Verdeel de knolselderij-frieten en paprika over de rest van de bakplaat, besprenkel met 2 el olie en bestrooi met het paprikapoeder. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

2

Maal de All bran flakes met de staafmixer tot grove kruimels of rol eroverheen met een deegroller. Schep de kruimels op een bord. Snijd de kabeljauw in 4 gelijke stukken, dep droog met keukenpapier en bestrooi naar smaak met peper en zout. Klop het ei los. Verhit 4 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Haal de vis eerst door het ei en daarna door de All bran flakes. Bak de vis in 6 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Verdeel de vis over de borden en serveer met de friet.

variatietipIn plaats van All bran flakes kunt u ook gewone cornflakes gebruiken.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.

Knolselderij snijden

Instructievideo - 00:44 min.