Ga­let­tes van Rim­kje

(58) waardeer
frans borrelhapje 4 personen
4 58

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de pannenkoekmix met de melk en 1 ei. Gebruik 2 grote koekenpannen met antiaanbaklaag om snel te werken. Verhit 2 klontjes boter. Bak in elke pan 1 dun pannenkoekje (galette) in 3 min. Keer halverwege. Bak er zo nog 6. Verhit 25 g boter in een van de twee koekenpannen en bak de champignons 4 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Neem uit de pan.
  2. Verwarm de oven voor op 100 °C. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak 4 spiegeleieren. Leg 1 galette terug in een koekenpan op laag vuur en leg 1 plak ham in het midden. Bestrooi met wat kaas, beleg met plakken tomaat en schep er wat champignons op. Leg er 1 spiegelei op en vouw aan 4 kanten de galette naar binnen.
  3. Leg de galette op een met bakpapier beklede bakplaat en houd warm in de oven. Maak zo nog 3 galettes en maak er ook 4 zonder spiegelei.

Tip:

Met galettes kunt u eindeloos variëren: spinazie, spek, geitenkaas, uien of paprika zijn ook erg lekker op de pannenkoek.

Tip:

Familierecept Allerhande 2 2012. 'Galettes staan wekelijks bij ons op tafel. Mijn man Xavier komt uit Bretagne en is ermee opgegroeid', vertelt Rimkje. 'Het is daar traditie om elke vrijdagavond galettes te eten. Ik ben geen ster in pannenkoeken bakken, dus ik maak het beslag klaar. Xavier bakt vervolgens een flinke stapel en mijn oudste zoon Yann belegt ze.' Dochter Anne-Gaëlle helpt met het raspen en snijden. De jongste zoon Gwenn eet de galettes het liefst allemaal zelf op. In de zomer heeft de familie een andere variant, zegt Rimkje. 'Dan roosteren we dikke varkensworstjes op de barbecue, smeren wat mosterd op de galettes en rollen de worstjes erin. Je kunt eindeloos variëren.'

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 805 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 51 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.