Fruit­pan­nen­koek­jes

(55) waardeer
hollands borrelhapje 4 personen
3 55

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng met een mixer of garde de pannenkoekmix, melk en ei. Verhit telkens een 1/2 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en schep er 1 soepopscheplepel beslag in. Keer de pannenkoek als het beslag gestold en de onderkant goudbruin is. Controleer dit door de pan heen en weer te schudden. Keer de pannenkoek met een spatel en bak nog 1 min. Bak zo nog 3 pannenkoeken.
  2. Smeer op elke pannenkoek 1 el jam. Leg het fruit in een smalle reep op een helft van de pannenkoek. Rol de pannenkoek zo strak mogelijk op en snijd hem schuin doormidden.

Tip:

U kunt de pannenkoeken de avond van tevoren klaarmaken en ze gewikkeld in vershoudfolie in de koelkast bewaren. Eet de pannenkoeken de volgende dag koud op. Gebruik de rest van de mango voor een smoothie.

video

Pan­nen­koe­ken bak­ken

instructievideo - 02:02 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.