Gestoomde krab-kipgehakt- balletjes

thais
borrelhapje
4 personen
3
33
Advertentie
Ingrediënten
- 2 cm verse gember ((zakje 150 g), geschild)
- 1 teen knoflook
- 200 g kipfilet (in reepjes)
- 2 el maizena
- ½ ei
- 1½ el vissaus (fles a 250 ml)
- 2 takjes koriander
- 1 blikje surimi flake style ((170 g), uitgelekt)
- chilipeper
Keukenspullen
- keukenmachine
- stoommandje
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Maal de gember, knoflook en kipfilet in de keukenmachine. Voeg de maizena, het ei en de vissaus toe. Knip de koriander erboven.
- Snijd de surimi in reepjes en meng door het kipmengsel. Breng op smaak met chilipeper.
- Draai met vochtige handen 20 balletjes van het kip-surimimengsel. Breng in een pan een laagje water aan de kook. Hang het stoommandje boven het kokende water. Leg de balletjes er voorzichtig in en laat in 8 min. gaar stomen. Serveer de balletjes warm of koud. Lekker met chilisaus.

Gember gebruiken
instructievideo
- 01:26 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 105 kcal
- eiwit 16 g
- koolhydraten 7 g
-
vet 2 g
waarvan verzadigd 0 g