Groentecouscous met gegrilde kip

Advertentie
Ingrediënten
- 250 g couscous (pak à 500 g)
- 1 tl zout
- 400 ml kokend water
- 15 g verse basilicum
- 7 el traditionele olijfolie
- 1 el citroensap
- 1 courgette
- 4 tomaten
- 2 tenen knoflook
- 300 g kipfilet
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Doe de couscous in een ruime schaal en meng het zout erdoor. Schenk het kokende water erover en laat 4 min. wellen. Snijd de basilicumblaadjes fijn. Klop een dressing van 3 el olie, het citroensap, de helft van het basilicum en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de courgette in halve plakjes en de tomaat in partjes. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de courgette 3 min. Pers de knoflook erboven en bak 1 min. mee. Schep de tomaat erdoor en bak 5 min. op laag vuur.
- Doe de couscous met de rest van het basilicum erbij, schep om en bak nog 1 min. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de kip in plakken, bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en gril de kip in 6 min. gaar. Keer halverwege. Verdeel de couscous en kip over borden. Serveer met de basilicumdressing.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 570 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 49 g
-
vet 29 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Groentecouscous met gegrilde kip
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Groentecouscous met gegrilde kip
- 250 g couscous
- 1 tl zout
- 400 ml kokend water
Doe de couscous in een ruime schaal en meng het zout erdoor. Schenk het kokende water erover en laat 4 min. wellen.
- 15 g verse basilicum
- 3 el traditionele olijfolie
- 1 el citroensap
Snijd de basilicumblaadjes fijn. Klop een dressing van de olie, het citroensap, de helft van het basilicum en breng op smaak met peper en zout.
- 1 courgette
- 4 tomaten
- 2 el traditionele olijfolie
Snijd de courgette in halve plakjes en de tomaat in partjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de courgette 3 min.
- 2 tenen knoflook
Pers de knoflook erboven en bak 1 min. mee. Schep de tomaat erdoor en bak 5 min. op laag vuur.
Doe de couscous met de rest van het basilicum erbij, schep om en bak nog 1 min. Breng op smaak met peper en zout.
- 300 g kipfilet
- 2 el traditionele olijfolie
Snijd de kip in plakken, bestrijk met de olie en bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en gril de kip in 6 min. gaar. Keer halverwege.
Verdeel de couscous en kip over borden. Serveer met de basilicumdressing.