bewaar
Bloemkool met bosui en kip
Bloemkool met bosui en kip
bewaar

Bloemkool met bosui en kip

20 min. bereiden
50waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

bloemkool

3

bosuien

300 g

couscous

8 el

traditionele olijfolie

300 g

kipfilet

4

tomaten

15 g

verse basilicum

Dit heb je nodig

  • stoommandje

Aan de slag

1

Breng een flinke laag water aan de kook in een pan waar de stoommand of de bolzeef precies op of in past. Gebruikt u een zeef, let dan op dat het water de zeef niet raakt. Doe de bloemkool erin en leg een deksel erop. Stoom de bloemkool in 10 min. beetgaar, let op dat niet al het water verdampt. Voeg de laatste minuut de bosui toe.

2

Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 1/4 van de olie in een koekenpan en bak de kip in 5 min. gaar. Meng de helft van de olie en de tomaten door de couscous en breng op smaak met peper en zout.

3

Meng de rest van de olie en het basilicum door de bloemkool. Serveer de bloemkool met de couscous en de kip.

Groenten stomen

Instructievideo - 00:33 min.