bewaar
Bloemkool-broccolicurry met kip
Bloemkool-broccolicurry met kip
bewaar

Bloemkool-broccolicurry met kip

Met geroosterde amandelen voor een lekkere bite.

15 min. bereiden
redelijk pittig
139waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

couscous

3 el

traditionele olijfolie

360 g

kipfilet

350 g

koelverse bloemkool- en broccoliroosjes

1½ el

Fairtrade Original Thaise groene curry kruidenpasta

300 ml

kokosmelk

10 g

verse bieslook

40 g

ongezouten geroosterde amandelen

Dit heb je nodig

  • wok

Met geroosterde amandelen voor een lekkere bite.

Aan de slag

1

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit de olie in een wok en bak de kip bruin. Breng eventueel met zout op smaak. Voeg de bloemkool- en de broccoliroosjes toe en bak 2 min. mee. Voeg de currypasta toe en bak 1 min. mee. Schenk de kokosmelk erbij en breng aan de kook.

2

Kook de groenten in ca. 4 min. beetgaar. Knip ondertussen de bieslook fijn. Verdeel de couscous over de borden en schep de curry ernaast. Bestrooi met de amandelen en de bieslook.