bewaar
Couscous met kipfilet en abrikozenjus
Couscous met kipfilet en abrikozenjus
bewaar

Couscous met kipfilet en abrikozenjus

20 min. bereiden
24waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

kipfilet

3 el

traditionele olijfolie

300 g

couscous

500 ml

kokend water

450 g

diepvries sperziebonen

1 tl

gedroogde basilicum

2

uien

2 el

rozijnen

2 el

abrikozenjam

100 ml

sinaasappelsap

Aan de slag

1

Snijd de kipfilet in stukjes. Dep de stukjes kipfilet droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de stukjes kip op middelhoog vuur in 8 minuten goudbruin en gaar. Doe de couscous in een schaal, schenk er kokend water op en breng op smaak met zout en peper. Laat de couscous 6 minuten wellen en roer de korrels met een vork los. Verhit de rest van de olie in een wok en bak de bevroren sperziebonen hierin al omscheppend op hoog vuur in 5-6 minuten beetgaar. Voeg basilicum, zout en (versgemalen) peper naar smaak toe. Haal de kip uit de pan en houd het warm. Snijd de ui in ringen.

2

Fruit de uiringen 1 minuut in het bakvet en roer de rozijnen en de abrikozenjam erdoor. Schenk het sinaasappelsap erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de jus tot de gewenste dikte inkoken en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Verdeel de couscous, de kipfiletstukjes en de jus over vier borden en schep de sperziebonen erbij. Serveer direct.