Hutspot met mosterd en rucola

hollands
hoofdgerecht
4 personen
3
119
Advertentie
Ingrediënten
- 1.2 kg aardappelen (kruimig)
- 50 g boter
- 2 uien (in ringen)
- 400 g winterpeen (in dunne plakjes)
- 1 schaal Hollandse (rundergehaktballetjes (360 g))
- 1 el grove mosterd
- 1 zakje rucola (75 g)
Keukenspullen
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Schil de aardappelen en snijd ze in dikke plakken. Verhit 25 g boter in een grote pan en fruit de ui 2 min. Doe de winterpeen erbij en bak 2 min. Voeg de aardappelen en zoveel water toe tot alles net onder staat. Voeg zout naar smaak toe. Kook in 20 min. gaar.
- Verhit 25 g boter in een hapjespan en bak de balletjes in 3 min. bruin. Voeg 75 ml water toe en braad 12 min. met de deksel schuin op de pan.
- Giet de aardappelen en winterpeen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en winterpeen met de mosterd en wat kookvocht met de pureestamper tot puree. Schep de rucola en peper en zout naar smaak erdoor. Serveer met de gehaktballetjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 520 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 53 g
- vet 24 g