bewaar
Hutspot, yoghurt en koriander
Hutspot, yoghurt en koriander
bewaar

Hutspot, yoghurt en koriander

30 min. bereiden
153waarderingen

Ingrediënten

1¼ kg

aardappelen

4 el

olijfolie

2

uien

4 x 125 g

winterpeen

2 schaaltjes

falafel

½ beker

Griekse yoghurt

1 bakje

koriander

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Verhit 2 el olie in een grote pan en fruit de ui 2 min. Voeg de winterpeen toe en bak 3 min. mee. Leg de aardappelen op de winterpeen en voeg zoveel water toe tot alles net onder staat. Voeg zout naar smaak toe. Kook in 20 min. gaar.

2

Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de falafel in 4-5 min. goudbruin.

3

Stamp de aardappelen en winterpeen met de pureestamper tot puree. Voeg de yoghurt en koriander toe en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de falafel.

tip

algemeenGriekse yoghurt is ook lekker met honing en 1 el grof gehakte walnoten.