bewaar
Zomerse rijstsalade
Zomerse rijstsalade
bewaar

Zomerse rijstsalade

35 min. bereiden
212waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

pandanrijst

150 g

doperwten

1

rode paprika

2 stengels

bleekselderij

2

bosuien

312 g

mandarijnpartjes

3 el

yoghurtmayonaise

1 tl

kerriepoeder

3 takjes

peterselie

Aan de slag

1

Kook de rijst in een pan met water en zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook de doperwten de laatste 5 min. met de rijst mee. Laat afkoelen.

2

Maak de paprika, bleekselderij en bosuitjes schoon en snijd ze in stukjes. Laat de mandarijnpartjes uitlekken en vang het sap op.

3

Roer in een kom de Yogonaise, 3 el mandarijnsap, kerriepoeder, peper en zout door elkaar. Knip de peterselie erboven fijn. Meng alle ingrediënten van de salade met elkaar.