Zo­mer­se groen­teo­me­let

Waarom zo'n frittata de perfecte picknickhap is? Je snijdt 'm makkelijk in punten én iedereen vindt het heerlijk.

(60) waardeer
spaans hoofdgerecht Waarom zo'n frittata de perfecte picknickhap is? Je snijdt 'm makkelijk in punten én iedereen vindt het heerlijk. 4 personen
3 60

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de krieltjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de gesneden krieltjes in 8-10 minuten op zacht vuur beetgaar, schep ze af en toe om. Snijd intussen de paprika in blokjes. Schep na 5 minuten de paprika, paprikapoeder en doperwten erdoor.
  2. Klop in een kom de eieren los, breng op smaak met peper en eventueel zout. Schenk het eimengsel over het aardappelmengsel en doe de deksel op de pan. Bak de omelet op matig vuur 10-15 minuten, tot de bovenkant droog en lichtbruin is.
  3. Neem de pan van het vuur, laat de omelet in de pan 10-15 minuten afkoelen tot lauwwarm. Snijd de omelet in punten en leg ze op de borden.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Zomerse groenteomelet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zo­mer­se groen­teo­me­let

1
1
  • 500 g krieltjes
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 1 rode paprika
  • ½ el milde paprikapoeder
  • 689 g doperwten in pot

Halveer de krieltjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de gesneden krieltjes in 8-10 minuten op zacht vuur beetgaar, schep ze af en toe om. Snijd intussen de paprika in blokjes. Schep na 5 minuten de paprika, paprikapoeder en doperwten erdoor.

2
2
  • 6 middelgrote eieren

Klop in een kom de eieren los, breng op smaak met peper en eventueel zout. Schenk het eimengsel over het aardappelmengsel en doe de deksel op de pan. Bak de omelet op matig vuur 10-15 minuten, tot de bovenkant droog en lichtbruin is.

3
3

Neem de pan van het vuur, laat de omelet in de pan 10-15 minuten afkoelen tot lauwwarm. Snijd de omelet in punten en leg ze op de borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.