Aard­ap­pel­sa­la­de met to­nijn

Vandaag lunchen we met goedgevulde salade. Met augurk, bleekselderij en frisse appel. Lekker!

(2) waardeer
lunch Vandaag lunchen we met goedgevulde salade. Met augurk, bleekselderij en frisse appel. Lekker! 4 personen
3 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Stoom de aardappelen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes, de appel in blokjes van 1 cm en de bosuitjes in ringetjes. Laat de tonijnstukken uitlekken. Pers de ½ citroen uit. Laat de augurken uitlekken, maar vang wat azijn uit het potje op.
  3. Snijd de gestoomde aardappelen in de lengte in parten. Meng de aardappelen, bleekselderij, appel, bosui, tonijn, augurkenblokjes en yoghurtmayonaise samen met 1 el citroensap en 1 el azijn uit het potje augurkenblokjes. Serveer de aardappelsalade op een schaal.

Tip:

Dit recept is alleen glutenvrij met de yoghurtmayonaise van Albert Heijn. Yoghurtmayonaise van sommige andere merken kan namelijk wel gluten bevatten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 39-40

Aardappelsalade met tonijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel­sa­la­de met to­nijn

1
1
  • 650 g stoomaardappelmix

Stoom de aardappelen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 granny smith appel
  • 2 bosuien
  • 185 g tonijnstukken in zonnebloemolie

Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes, de appel in blokjes van 1 cm en de bosuitjes in ringetjes. Laat de tonijnstukken uitlekken.

3
3
  • ½ citroen
  • 235 ml augurkenblokjes

Pers de ½ citroen uit. Laat de augurken uitlekken, maar vang wat azijn uit het potje op.

4
4

Snijd de gestoomde aardappelen in de lengte in parten.

5
5
  • 3 el yoghurtmayonaise

Meng de aardappelen, bleekselderij, appel, bosui, tonijn, augurkenblokjes en yoghurtmayonaise samen met 1 el citroensap en 1 el azijn uit het potje augurkenblokjes.

6
6

Serveer de aardappelsalade op een schaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.