bewaar
Italiaanse kaasplank
Italiaanse kaasplank
bewaar

Italiaanse kaasplank

Een luxe afsluiter van een Italiaans diner.

5 min. bereiden
30 min. wachten
41waarderingen

Ingrediënten

6 personen

2 el

olijfolie extra vierge

125 g

mozzarella

130 g

kweeperenpasta

140 g

toast

185 g

gorgonzola piccante 48+

200 g

Parmigiano Reggiano

Een luxe afsluiter van een Italiaans diner.

Aan de slag

1

Laat de kaas ca. 1 uur voor serveren op kamertemperatuur komen. Zo komen de smaken het best tot hun recht.

2

Breek de uitgelekte mozzarella, leg op een plank en besprenkel met de olijfolie. Bestrooi met zout naar smaak. Leg er de stukjes kaas naast. Serveer met de kweeperenpasta en stukken toast.

combinatietipDit serveert u erbij. Kaas combineert goed met zoete smaken. Zo kunnen gedroogde vijgen, druiven, kletzenbrood (donker Oostenrijks vruchtenbrood) een mooie tegenhanger zijn voor de vaak uitgesproken smaken van de kazen. En een glaasje port smaakt heerlijk bij blauwaderkazen en harde, zilte soorten als de overjarige kaas.