bewaar
Kabeljauw met linzen en salade
Kabeljauw met linzen en salade
bewaar

Kabeljauw met linzen en salade

Een top combi: kabeljauw + linzen + spekjes + prei.

45 min. bereiden
81waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

middelgrote ui

7½ g

verse tijm

300 g

gedroogde linzen dupuis

7½ g

verse dille

75 g

veldsla

6 el

extra vierge olijfolie

3 el

balsamicoazijn

1 tl

vloeibare honing

1

prei

4 el

milde olijfolie

250 g

gerookte spekblokjes

4

kabeljauwhaasjes

Een top combi: kabeljauw + linzen + spekjes + prei.

Aan de slag

1

Snipper de ui. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Kook de linzen, ui en tijm in ruim water in 25 min. gaar.

2

Snijd de dille fijn. Meng met de sla. Klop een vinaigrette van ⅔ van de extra vierge olijfolie, ⅓ van de azijn, de honing, peper en zout. Was de prei en snijd in ringen.

3

Verhit de helft van de milde olijfolie in een hapjespan en bak het spek in 5 min. knapperig. Voeg de prei toe en bak 3 min. mee. Schep de linzen erdoor. Voeg de rest van de extra vierge olijfolie en azijn toe en peper en zout. Houd op laag vuur warm.

4

Verhit de rest van de milde olie in een koekenpan. Bestrooi de kabeljauw met peper en zout en bak met de huid naar beneden op laag vuur in 7 min. gaar. Keer de laatste minuut.

5

Meng de vinaigrette met de sla. Verdeel de linzen over de borden en leg de kabeljauw erop. Serveer met de sla.

tip

Vis en vlees bakken

Instructievideo - 00:58 min.