Spi­na­zie-to­maat­s­a­la­de

Zo eenvoudig, maar zó lekker: de zoet-zuur-zoute dressing van honing, balsamicoazijn en spekjes doet het 'm.

(246) waardeer
hoofdgerecht Zo eenvoudig, maar zó lekker: de zoet-zuur-zoute dressing van honing, balsamicoazijn en spekjes doet het 'm. 4 personen
3 246

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit in een koekenpan met anti aanbaklaag 2/3 van de olijfolie en bak de aardappelschijfjes goudbruin en gaar.
  2. Verhit in een koekenpan de rest van de olijfolie en bak de spekblokjes uit. Roer de balsamicoazijn en de honing erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de tomaten in reepjes. Verdeel de spinazie met de tomaat over de borden en lepel de spekjesdressing erop. Schep de aardappelschijfjes ernaast.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 6  g
  • natrium 1.095 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Spinazie-tomaatsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie-to­maat­s­a­la­de

1
1
  • 2 el milde olijfolie
  • 700 g aardappelschijfjes

Verhit in een koekenpan met anti-aanbaklaag de olijfolie en bak de aardappelschijfjes goudbruin en gaar.

2
2
  • 1 el milde olijfolie
  • 250 g gerookte spekblokjes

Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak de spekblokjes uit.

3
3
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 el vloeibare honing

Roer de balsamicoazijn en de honing erdoor en breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 4 trostomaten
  • 300 g verse bladspinazie

Snijd de tomaten in reepjes. Verdeel de spinazie met de tomaat over de borden en lepel de spekjesdressing erop. Schep de aardappelschijfjes ernaast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.