bewaar
Spinazie-tomaatsalade
Spinazie-tomaatsalade
bewaar

Spinazie-tomaatsalade

Zo eenvoudig, maar zó lekker: de zoet-zuur-zoute dressing van honing, balsamicoazijn en spekjes doet het 'm.

15 min. bereiden
251waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 el

milde olijfolie

700 g

aardappelschijfjes

250 g

gerookte spekblokjes

2 el

balsamicoazijn

1 el

vloeibare honing

4

trostomaten

300 g

verse bladspinazie

Zo eenvoudig, maar zó lekker: de zoet-zuur-zoute dressing van honing, balsamicoazijn en spekjes doet het 'm.

Aan de slag

1

Verhit in een koekenpan met anti aanbaklaag 2/3 van de olijfolie en bak de aardappelschijfjes goudbruin en gaar.

2

Verhit in een koekenpan de rest van de olijfolie en bak de spekblokjes uit. Roer de balsamicoazijn en de honing erdoor en breng op smaak met peper en zout.

3

Snijd de tomaten in reepjes. Verdeel de spinazie met de tomaat over de borden en lepel de spekjesdressing erop. Schep de aardappelschijfjes ernaast.