bewaar
Knolselderijsoep met linzen en spek
Knolselderijsoep met linzen en spek
bewaar

Knolselderijsoep met linzen en spek

45 min. bereiden
100waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 eetlepels

olijfolie

100 g

magere spekreepjes

1

ui

1 teentje

knoflook

1

knolselderij

2

vleesbouillontabletten

1 blik

linzen

125 ml

zure room

½ zakje

verse koriander

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

In soeppan olie verhitten. Spekreepjes al omscheppend knapperig bruin bakken en op bord scheppen. In bakvet ui 2-3 min. zachtjes bakken. Knoflook en knolselderij op halfhoog vuur 2-3 min. meebakken. Regelmatig roeren. Bouillontabletten en 1 1/4 liter water toevoegen. Soep aan de kook brengen en in 15-20 min. zachtjes gaarkoken. Met staafmixer geheel pureren tot gladde soep. Linzen erdoor roeren en nog 2-3 min. meewarmen. Soep op smaak brengen met zout en peper. Knolselderijsoep met linzen in wijde kommen scheppen. In midden flinke lepel zure room scheppen. Spekjes en koriander erover strooien. Lekker met geroosterd volkoren(stok)brood.

algemeenprijs per persoon 1.30 (in februari 2005)