Paddenstoelen-preitaart met bladerdeegsterren

hoofdgerecht
4 personen
3
165
Advertentie
Ingrediënten
- 8 plakjes roomboterbladerdeeg ((diepvries), ontdooid)
- 25 g boter
- 2 preien (gewassen en in stukjes)
- 3 el olijfolie
- 2 schalen paddenstoelenmix ((a 200 g), grote paddestoelen gehalveerd)
- 2 tenen knoflook (fijngesneden)
- 75 g Pecorino Romano (kaas) (geraspt)
- 1 ei (gesplitst)
Keukenspullen
- quichevorm doorsnede ca. 26 cm, ingevet, steekvormen ster
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Verwarm de oven op 190 °C. Bekleed de vorm met 6 plakjes bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem en bak 10 min. in de oven.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de prei 6 min. op laag vuur. Voeg peper en zout toe. Laat uitlekken in een zeef. Neem de quichevorm uit de oven en schep de prei erop.
- Verhit de olie in dezelfde pan en bak de paddenstoelen en knoflook 5 min. Voeg van het vuur de blaadjes van de tijm uit de paddenstoelenmix, de kaas, het eiwit en peper en zout toe. Verdeel over de prei. Steek met de steekvormen sterren uit de rest van het deeg. Bestrijk met eigeel en leg op de taart. Bak de taart ca. 45 min. in de oven.

Bakvormen bekleden
instructievideo
- 02:06 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 575 kcal
- eiwit 16 g
- koolhydraten 33 g
-
vet 43 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Allerhande magazine 2011 nr. 12 - Kerstféést!
,
Receptkaart 2011 week 49-52