bewaar
Sinaasappel-chocosaus met ijs
Sinaasappel-chocosaus met ijs
bewaar

Sinaasappel-chocosaus met ijs

20 min. bereiden
41waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1

perssinaasappel

40 g

suiker

50 g

chocolade

4 bollen

malagaroomijs

Dit heb je nodig

  • dunschiller, 2 ijscoupes

Aan de slag

1

Schil een halve sinaasappel met een dunschiller. Snijd de schil in reepjes. Breng 50 ml water met de suiker aan de kook en kook de reepjes 5 min. mee. Verwijder de reepjes uit de pan en laat afkoelen.

2

Pers een 1/2 sinaasappel uit, voeg het sap toe aan het suikerwater en laat tot de helft inkoken. Neem van het vuur. Laat de chocolade in het suikerwater smelten. Schep in elke coupe 2 bollen ijs en schenk de saus erover. Bestrooi met de sinaasappelreepjes.

tip

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.