Ingrediënten
1 persoon
1
perssinaasappel
125 g
roomboter
½ theelepel
kaneel
2 eetlepels
verse tijm
versgemalen peper
Dit heb je nodig
vershoudfolie
Aan de slag
Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil fijn. Pers de sinaasappel uit. Prak met een vork in een kom de boter met de sinaasappelrasp, de kaneel en de tijm goed door elkaar. Roer er 1 eetlepel sinaasappelsap door en breng op smaak met peper. Schep de boter op een stuk plasticfolie en vorm er een rol van. Laat de boter minimaal 30 minuten in de koelkast opstijven. Verwijder het plasticfolie en snijd de boterrol in dikke plakken.
Sinaasappel-kaneelboter met tijm

bijgerecht
null personen
0 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil fijn. Pers de sinaasappel uit. Prak met een vork in een kom de boter met de sinaasappelrasp, de kaneel en de tijm goed door elkaar. Roer er 1 eetlepel sinaasappelsap door en breng op smaak met peper. Schep de boter op een stuk plasticfolie en vorm er een rol van. Laat de boter minimaal 30 minuten in de koelkast opstijven. Verwijder het plasticfolie en snijd de boterrol in dikke plakken.
algemeen:Smeer de boter op warm geroosterd brood, dan wordt u getrakteerd op de zoete aroma's van de sinaasappelrasp en de kaneel. Sinaasappelboter past ook uitstekend bij oosterse gerechten. Vervang de kaneel dan door gemalen komijn en de tijm door verse koriander.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 1 persoon)1 perssinaasappel
125 g roomboter
½ theelepel kaneel
2 eetlepels verse tijm
0 versgemalen peper
Dit heb je nodig
vershoudfolie