bewaar
Sinaasappel-kaneelboter met tijm
Sinaasappel-kaneelboter met tijm
bewaar

Sinaasappel-kaneelboter met tijm

10 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

1 persoon

1

perssinaasappel

125 g

roomboter

½ theelepel

kaneel

2 eetlepels

verse tijm

versgemalen peper

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

Aan de slag

Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil fijn. Pers de sinaasappel uit. Prak met een vork in een kom de boter met de sinaasappelrasp, de kaneel en de tijm goed door elkaar. Roer er 1 eetlepel sinaasappelsap door en breng op smaak met peper. Schep de boter op een stuk plasticfolie en vorm er een rol van. Laat de boter minimaal 30 minuten in de koelkast opstijven. Verwijder het plasticfolie en snijd de boterrol in dikke plakken.

algemeenSmeer de boter op warm geroosterd brood, dan wordt u getrakteerd op de zoete aroma's van de sinaasappelrasp en de kaneel. Sinaasappelboter past ook uitstekend bij oosterse gerechten. Vervang de kaneel dan door gemalen komijn en de tijm door verse koriander.