bewaar
Knoflookboter met bieslook en citroen
Knoflookboter met bieslook en citroen
bewaar

Knoflookboter met bieslook en citroen

0 min. bereiden
45 min. wachten
20waarderingen

Ingrediënten

6 personen

2 eetlepels

verse bieslook

2 tenen

knoflook

75 g

roomboter

½

citroen

grof zeezout

versgemalen zwarte peper

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

Aan de slag

Prak met een vork in een kom de bieslook en knoflook door de boter. Rasp boven de boter de gele citroenschil eraf, voeg zout en peper naar smaak toe en roer de boter nogmaals door. Schep de boter op een stuk plasticfolie en vorm er een rol van. Laat de boter minimaal 30-45 minuten in de koelkast opstijven. Verwijder het plasticfolie en snijd de boterrol in dikke plakken.

tip

algemeenLekker bij geroosterd vlees, maar ook bij gegrilde vis of groenten of gewoon op knapperig stokbrood.