bewaar
Zalmfilet met bieslook en mierikswortelcrème
Zalmfilet met bieslook en mierikswortelcrème
bewaar

Zalmfilet met bieslook en mierikswortelcrème

15 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

2 personen

250 g

zalmfilet

versgemalen zwarte peper

zeezout

1 eetlepel

zonnebloemolie

½ potje

geraspte mierikswortel

1 zakje

verse bieslook

1½

limoen

4 eetlepels

mayonaise

Aan de slag

Zalm in 2 gelijke stukken snijden en met keukenpapier droogdeppen. Filets bestrooien met versgemalen peper en zout en dun bestrijken met olie en mierikswortel. Bieslook boven bord fijn knippen. Zalm in bieslook drukken, zodat alle kanten ermee bedekt raken. Halve limoen uitpersen, hele limoen halveren. Mayonaise mengen met rest van mierikswortel en op smaak brengen met limoensap, zout en peper naar smaak. Grillpan heet laten worden. Zalm 2-3 min. per kant grillen tot filets vrijwel gaar zijn (kern mag transparant blijven). Limoenhelften op rand van grillpan leggen tot limoen begint te kleuren. Zalmfilets en limoen op twee borden leggen. Mierikswortelsaus ernaast scheppen. Lekker met aardappelsalade en sperziebonen.

tip

algemeenIn plaats van zalm kan ook tonijnsteak op deze manier bereid en gegrild worden. Kabeljauwfilet kan ook, maar de grilltijd is dan iets langer, omdat witte vis vanbinnen helemaal gaar moet zijn.