bewaar
Zalmfilet met haricots verts en bieslook-citroenboter
Zalmfilet met haricots verts en bieslook-citroenboter
bewaar

Zalmfilet met haricots verts en bieslook-citroenboter

20 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

1 schaaltje

haricots verts

1

citroen

200 g

zalmfilet

versgemalen vierseizoenenpeper

1 zakje

verse bieslook

75 g

zachte roomboter

Dit heb je nodig

  • gourmetstel

Aan de slag

1

Topjes van haricots verts snijden. Haricots verts in 3 min. beetgaar koken. Afgieten en laten afkoelen. Citroen schoonboenen en met rasp fijne reepjes van schil raspen. Vrucht uitpersen. Zalm in 4 gelijke stukken verdelen, met citroensap inwrijven en vierseizoenenpeper erboven malen. Bieslook boven bord fijnknippen en erop uitspreiden. Stukken zalm aan één zijde stevig in bieslook drukken. In kom citroenrasp, 1 el citroensap en resterende bieslook door boter mengen en kruidenboter op smaak brengen met zout en peper. Zalm met bieslookzijde boven op groot bord leggen. Haricots verts ernaast leggen en kom citroenboter erbij zetten.

2

Aan tafel: Stuk zalm met bieslookzijde boven op grillplaat leggen en bakken (op 1 zijde dus) tot zalm bijna gaar is. Tegelijkertijd kwart van haricots verts in pannetje leggen en wat citroenboter erop scheppen. Pannetje op hete grillplaat zetten en haricots verts in smeltende boter opwarmen. Zalm overdoen op bord, haricots verts ernaast leggen en citroenboter uit pannetje over beide schenken.