bewaar
Roergebakken rodekool met tijm
Roergebakken rodekool met tijm
bewaar

Roergebakken rodekool met tijm

30 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kleine

rode kool

3 eetlepels

olijfolie

1

ui

1 eetlepel

suiker

1 eetlepel

verse tijm

½ flesje

rodebessensap

versgemalen zwarte peper

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • wok

Aan de slag

Verwijder de buitenste bladeren van de kool en snijd hem in dunne parten. Snijd de harde stronk uit de kool. Hak de parten rodekool in de keukenmachine in kleine stukjes. Verhit de olijfolie in een wok en fruit de uisnippers tot ze glazig zijn. Roer de suiker erdoor en laat deze lichtbruin kleuren. Schep dan de rodekool erdoor en roerbak alles 3-4 minuten. Schep de tijm door de rodekool en voeg het bessensap toe. Breng de rodekool op smaak met zout en peper. Laat de kool in nog 15 min. zachtjes gaarstoven. Lekker bij braadworst of gestoofd rundvlees.

algemeenU kunt eventueel ook panklare reepjes rodekool gebruiken (te koop in zakken van 250 en 500 gram). Vervang het bessensap eventueel door 1 eetlepel balsamicoazijn en 200 ml bouillon.