bewaar
Manchego-gemarineerde biet prikker
Manchego-gemarineerde biet prikker
bewaar

Manchego-gemarineerde biet prikker

10 min. bereiden
31waarderingen

Ingrediënten

4 eetlepels

walnotenolie

1 eetlepel

sherry

1 eetlepel

azijn

1 teen

knoflook

10 g

verse dille

2 kleine

gekookte bietjes

150 g

manchego (Spaanse schapenkaas)

Dit heb je nodig

  • cocktailprikkers

Aan de slag

1

In kom olie, sherry en azijn tot dressing kloppen. Knoflook erboven uitpersen. Van dille 3 takjes achterhouden. Rest van dille boven dressing fijn knippen. Bietjes schillen en in stukjes van ca. 1 1/2 cm dik snijden. In dressing instens 1 uur marineren, af en toe omscheppen. Manchego in driehoekige plakjes van ca. 1/2 cm dik snijden.

2

Aan elke prikker om en om 2 plakjes manchego en 2 stukjes biet steken. Steek hierbij stukjes van de achtergehouden takjes dille ertussen vast.