Herfstsalade met rodekool

bijgerecht
4 personen
3
48
Advertentie
Ingrediënten
- 1 prei (gewassen en in halve ringen)
- 1 bakje walnoten ((60 g), grof gehakt)
- ½ rodekool
- 4 el olijfolie extra vierge
- 6 el rode port
- 2 el balsamicoazijn (flesje 250 ml)
- 1 tl mosterd (fijn)
- 1 tl gedroogde rozemarijn
- ½ teen knoflook (geperst)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Doe de prei in een vergiet en schenk er 2 liter kokend water over. Laat uitlekken.
- Rooster de noten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
- Verwijder de harde kern van de rodekool en snijd de kool in zo dun mogelijke reepjes. Meng met de prei.
- Klop een dressing van de olie, port, azijn, mosterd, rozemarijn en knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Schep de dressing door de salade en bestrooi met de walnoten.
Tip:
Maak er een maaltijdsalade van door er zachte geitenkaas en kikkererwten doorheen te mengen.

Prei wassen
Instructievideo
- 00:29 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 260 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 9 g
- vet 20 g