bewaar
Provençaals visstoofpotje
Provençaals visstoofpotje
bewaar

Provençaals visstoofpotje

30 min. bereiden
164waarderingen

Ingrediënten

1 kg

kruimige aardappelen

4 el

olijfolie mild

2

uien

1 zak

Provençaalse wokgroente

100 ml

rode wijn

1 blik

tomatenblokjes

400 g

kabeljauwfilet

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 25 min. gaar.

2

Verhit ondertussen 2 el olie in een hapjespan. Fruit de ui 1 min. Voeg de wokgroente toe en roerbak 4 min. Schenk de wijn en tomatenblokjes erbij en breng aan de kook. Leg de kabeljauwfilet ertussen en stoof met de deksel op de pan op middelhoog vuur in 6 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout.

3

Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met 2 el olie en 100 ml kookvocht met de pureestamper tot puree. Verdeel de aardappelpuree over 4 diepe borden en schep het visstoofpotje erbij. Lekker met fijngesneden peterselie.

tip

algemeenEten er kinderen mee? Vervang de rode wijn door 100 ml water.

Puree maken

Instructievideo - 03:22 min.