bewaar
Gegratineerde kabeljauw met kriel en wokgroente
Gegratineerde kabeljauw met kriel en wokgroente
bewaar

Gegratineerde kabeljauw met kriel en wokgroente

De kaas en ui geven de vis extra power.

14 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 el

arachideolie

400 g

diepvries kabeljauwfilet

2

uien

100 g

geraspte jonge kaas

900 g

barbecue minikrieltje

800 g

Provençaalse wokgroente

2 tl

gedroogde tijm

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 20 cm)

De kaas en ui geven de vis extra power.

Aan de slag

1

Zet de ovengrill aan. Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Dep de kabeljauw droog, bestrooi met peper en zout en bak in 4 min. bijna gaar. Keer halverwege.

2

Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de ui 2 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem van het vuur en meng de kaas erdoor.

3

Neem de vis uit de pan en leg in een ingevette ovenschaal. Verdeel het kaas-uimengsel erover. Zet ca. 6 min. in de oven onder de grill.

4

Maak ondertussen de wok schoon en verhit hierin de rest van de olie. Roerbak de krieltjes 3 min. Voeg de wokgroente en tijm toe en roerbak nog 5 min. Verdeel over 4 borden en verdeel de vis erover.