bewaar
Frietje Vlaamse stoof
Frietje Vlaamse stoof
bewaar

Frietje Vlaamse stoof

Een verwennerij voor de zondagavond, dan heb je de tijd om het vlees te laten stoven!

15 min. bereiden
5 uur wachten
553waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

runderriblappen

2 el

dijonmosterd

50 g

ongezouten roomboter

2

uien

2 tenen

knoflook

1 el

tarwebloem

300 ml

bruin bier

½

rundvleesbouillontablet

100 ml

kraanwater

1

laurierblaadje

2 el

azijn

700 g

verse Vlaamse friet

Dit heb je nodig

  • ovenvaste braadpan

  • frituurpan

Een verwennerij voor de zondagavond, dan heb je de tijd om het vlees te laten stoven!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 140 °C. Snijd het vlees in stukjes van 2 x 2 cm. Doe het vlees in een schaal, schep om met de mosterd en bestrooi eventueel met zout. Verhit de boter in de ovenvaste braadpan en bak het vlees in delen in 3 min. rondom goudbruin. Neem met een schuimspaan uit de pan. Laat het bakvet in de pan.

2

Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook 3 min. op laag vuur in het achtergebleven bakvet. Voeg de bloem toe en bak al omscheppend 1 min. mee. Voeg het bier, het rundvleesbouillontablet, het water, laurierblaadje en de azijn toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat 3 min. koken. Zet het vuur uit en voeg het vlees toe. Roer goed door, doe de deksel op de pan en stoof 5 uur in het midden van de oven.

3

Haal na 4 uur de deksel van de pan. Roer door en zet nog 1 uur in de oven, zodat de saus kan indikken en het vlees verder kan garen.

4

Verwijder het laurierblaadje. Breng de stoof op smaak met peper en eventueel zout. Trek het vlees met 2 vorken tot losse draadjes.

5

Verhit het vet in de frituurpan tot 175 °C en bak de frieten in 2 delen in 4 min. goudbruin. Serveer de frieten met het stoofvlees.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Frietje Vlaamse stoof

Een verwennerij voor de zondagavond, dan heb je de tijd om het vlees te laten stoven!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig