Kip met bietenrelish

bijgerecht
6 personen
3
11
Advertentie
Ingrediënten
- 1 hele kip ((1.2 kg), op kamertemperatuur)
- 75 g boter
- 1 schaal gekookte bieten ((500 g), geschild)
- 1 sinaasappel (schoongeboend)
- 4 el basterdsuiker (lichtbruin)
- 4 el balsamicoazijn (flesje 250 ml)
- 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
Keukenspullen
- ovenvaste braadpan
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Verwijder het elastiek van de poten van de kip. Bestrooi met peper en zout. Verhit de boter in de braadpan en bak de kip in 8 min. rondom goudbruin. Draai hem met de borst naar beneden en bak hem in het midden van de oven in ca. 75 min. gaar. Bedruip regelmatig met het bakvet en keer na 45 min.
- Snijd ondertussen de bietjes in blokjes van 1/2 cm (brunoise) en doe ze in een steelpan. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Voeg het rasp, sap en de suiker en azijn toe aan de biet. Breng aan de kook en laat 10 min. zacht koken. Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen. Voeg de crème fraîche toe.
- Neem de kip uit de oven en laat 15 min. rusten in de pan met de deksel erop. Serveer warm of koud met de bietenrelish.
Tip:
U kunt de kip 6 uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 20 min. in een voorverwarmde oven op 150 °C.

Gebraden kip met citroen en kruiden maken
Kookles
- 04:18 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 360 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 15 g
- vet 24 g