bewaar
Pittige truffels
Pittige truffels
bewaar

Pittige truffels

1 uur 10 min. bereiden
3 uur 30 min. wachten
27waarderingen

Ingrediënten

25 porties

2

rode pepers

250 g

chocolade extra puur 72%

125 ml

verse slagroom

125 g

ongezouten roomboter

250 g

Blooker cacaopoeder

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de rode pepers op een met bakpapier beklede bakplaat met de snijkant naar beneden. Rooster ca. 15-20 min. in de oven. Neem uit de oven en leg 10 min. in een pan met deksel erop of in een afgesloten plastic zakje. Verwijder de zaadlijsten en schraap met een scherp mes het vruchtvlees van de velletjes. Bewaar wat zaadjes als je van extra pittig houdt.

2

Doe de chocolade in een kom. Breng de slagroom tot tegen de kook aan. Neem van het vuur, laat iets afkoelen en schenk over de chocolade. Laat de chocolade al roerend smelten. Voeg de boter, het rode pepervruchtvlees en eventueel wat zaadjes toe. Laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

3

Maak met behulp van 2 theelepels quenelles (ovale bolletjes) van het mengsel of rol er balletjes van. Rol door het cacaopoeder.

tip

algemeenU kunt de truffels 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in een laag cacao in de koelkast.

Ganache maken

Instructievideo - 01:43 min.