bewaar
Franse zuurkoolschotel
Franse zuurkoolschotel
bewaar

Franse zuurkoolschotel

15 min. bereiden
32waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

lamsboutlapjes à la minute

4 eetlepels

olijfolie

1 zak

krielaardappels

2 teentjes

knoflook

zout

peper

1 pak

gekookte wijnzuurkool

100 g

magere spekreepjes

Aan de slag

Lamsboutlapjes in reepjes snijden. In wok of braadpan 2 eetlepels olie verhitten. Aardappels in ca. 8 minuten bruin bakken, af en toe omscheppen. Knoflook pellen en in plakjes snijden. 1 eetlepel olie toevoegen. Reepjes vlees en knoflook ca. 3 minuten meebakken. Op smaak brengen met zout en peper. Intussen in pan 1 eetlepel olie verhitten. Spekreepjes ca. 2 minuten bakken. Zuurkool erdoor roeren en ca. 4 minuten meewarmen. Zuurkool eventueel afgieten en op smaak brengen met peper. Zuurkool over vier borden verdelen. Aardappelschotel eromheen scheppen.