Franse zuurkoolschotel

Advertentie
Ingrediënten
- 250 g lamsboutlapjes à la minute
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 zak krielaardappels (` 750 g AH)
- 2 teentjes knoflook
- zout
- peper
- 1 pak gekookte wijnzuurkool (520 g AH)
- 100 g magere spekreepjes
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Lamsboutlapjes in reepjes snijden. In wok of braadpan 2 eetlepels olie verhitten. Aardappels in ca. 8 minuten bruin bakken, af en toe omscheppen. Knoflook pellen en in plakjes snijden. 1 eetlepel olie toevoegen. Reepjes vlees en knoflook ca. 3 minuten meebakken. Op smaak brengen met zout en peper. Intussen in pan 1 eetlepel olie verhitten. Spekreepjes ca. 2 minuten bakken. Zuurkool erdoor roeren en ca. 4 minuten meewarmen. Zuurkool eventueel afgieten en op smaak brengen met peper. Zuurkool over vier borden verdelen. Aardappelschotel eromheen scheppen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 535 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 35 g
-
vet 34 g
waarvan verzadigd 0 g