Open lasagne met pesto, pecorino en tomaat
Italiaanse lasagne maken zonder oven. Even wennen, maar wel lekker!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 8 el traditionele olijfolie
- 800 g gepelde tomaten in blik
- 2 el pijnboompitten
- 150 g Pecorino Romano
- 30 g verse basilicum
- 8 verse lasagnebladen (pakje 250 g)
Keukenspullen
- keukenmachine
Advertentie
Bereiden
- Snipper de ui en snijd 2 tenen knoflook fijn. Verhit 2 el olie in een pan en fruit de ui en knoflook 6 min. Voeg de tomaten toe en duw ze stuk. Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat 15 min. zachtjes koken. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
- Rasp de kaas. Maal de pijnboompitten, 25 g geraspte kaas en de rest van de knoflook in de keukenmachine fijn. Voeg het basilicum en de rest van de olie toe en maal kort tot pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Breng een pan water aan de kook. Halveer de lasagnebladen en kook ze 4 min. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken in een vergiet.
- Leg op 4 borden een lasagneblad en schep daarop wat van de tomatensaus en pesto. Bestrooi met kaas en dek af met lasagne. Schep er weer wat tomatensaus, pesto en kaas op. Herhaal nog 2 keer. Bestrooi met zwarte peper en serveer direct.

Open lasagne met pesto, pecorino en tomaat
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 555 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 35 g
-
vet 36 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 595 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Open lasagne met pesto, pecorino en tomaat
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Open lasagne met pesto, pecorino en tomaat

- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 el traditionele olijfolie
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook 6 min.

- 800 g gepelde tomaten in blik
Voeg de tomaten toe en duw ze stuk. Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat 15 min. zachtjes koken.

- 2 el pijnboompitten
Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

- 150 g Pecorino Romano
- 1 teen knoflook
Rasp de kaas. Maal de pijnboompitten, 25 g geraspte kaas en de knoflook in de keukenmachine fijn.

- 30 g verse basilicum
- 6 el traditionele olijfolie
Voeg het basilicum en de olie toe en maal kort tot pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

- 8 verse lasagnebladen
Breng een pan water aan de kook. Halveer de lasagnebladen en kook ze 4 min. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken in een vergiet.

Leg op 4 borden een lasagneblad en schep daarop wat van de tomatensaus en pesto. Bestrooi met kaas en dek af met lasagne.

Schep er weer wat tomatensaus, pesto en kaas op. Herhaal nog 2 keer. Bestrooi met zwarte peper en serveer direct. Bon appétit!