bewaar
Rodekooltagliatelle met paddenstoelen en Pecorino
Rodekooltagliatelle met paddenstoelen en Pecorino
bewaar

Rodekooltagliatelle met paddenstoelen en Pecorino

De rodekool krijgt door het roosteren precies de structuur van tagliatelle. Maar dan met extra veel smaak!

20 min. bereiden
25 min. oventijd
41waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1¼ kg

rodekool

6 el

milde olijfolie

75 g

Pecorino Romano

1

citroen

15 g

verse platte peterselie

50 g

gepelde pistachenoten

1 teen

knoflook

400 g

kastanjechampignons

200 g

cantharellen

Dit heb je nodig

  • bakpapier

De rodekool krijgt door het roosteren precies de structuur van tagliatelle. Maar dan met extra veel smaak!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de rodekool in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd in de lengte in plakken van 1 cm. Verdeel de rodekool over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met ⅓ van de olie en bestrooi met peper en zout. Rooster de kool ca. 25 min. Schep halverwege om.

2

Rasp ondertussen de Pecorino grof. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de peterselie grof. Doe de helft van de kaas, 2 el citroensap (bij 4 personen) en het citroenrasp, de pistachenootjes, peterselie, knoflook en doe ¾ van de rest van de olijfolie in het bakje van de keukenmachine. Maal tot een kruimelige pesto. Voeg eventueel wat extra water toe als de pesto nog te droog is.

3

Boen de champignons schoon en snijd elk in 6 parten. Verhit de rest van de olie in een pan en bak de champignons 5-6 min. op hoog tot middelhoog vuur goudbruin. Halveer ondertussen de grote cantharellen in de lengte en bak de cantharellen nog 5-6 min. mee. Bestrooi met peper en zout.

4

Neem de rodekool uit de oven en verdeel over de borden. Verdeel daar de paddenstoelen en pesto over en bestrooi met de rest van de kaas.

kookstaptipWil je de paddenstoelen krokant gebakken hebben? Laat de kastanjechampignons na de eerste 5 min. bakken goed uitlekken, voeg een beetje olie toe in de pan en bak vervolgens met de cantharellen nog 5-6 min.

Rodekooltagliatelle met paddenstoelen en Pecorino

Instructievideo - 00:33 min.