bewaar
Kabeljauw met kikkererwten
Kabeljauw met kikkererwten
bewaar

Kabeljauw met kikkererwten

30 min. bereiden
1 uur wachten
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 pakjes

kabeljauwhaasjes

8 el

olijfolie

3 tenen

knoflook

1 tl

oregano

2 blikjes

kikkererwten

1

citroen

Aan de slag

1

Verdeel de kabeljauw in 8 stukken. Bestrooi met 2 tl zout. Zet 1 uur afgedekt in de koelkast.

2

Verhit ondertussen 4 el olie in een steelpan en bak de knoflook 3 min. op laag vuur. Voeg de oregano, kikkererwten en 6 el water toe. Laat op laag vuur 20 min. doorwarmen.

3

Spoel het zout van de vis en dep droog met keukenpapier. Bestrooi met peper. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vis in 5 min. net gaar. Keer halverwege. Serveer op de erwten en garneer met de citroen. Lekker na de fusilli al prosciutto en met de andijviesalade (zie recept elders op ah.nl/recepten).

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.