bewaar
Cambodjaanse kabeljauw met gember en limoen
Cambodjaanse kabeljauw met gember en limoen
bewaar

Cambodjaanse kabeljauw met gember en limoen

30 min. bereiden
84waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

citroen

4 cm

gemberwortel

2 teentjes

knoflook

4 eetlepels

sesamzaadjes

2 eetlepels

olie

2 eetlepels

Japanse sojasaus

1 eetlepel

sesamolie

1 eetlepel

Thaise vissaus

4

kabeljauwhaasjes

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 220 ºC. Citroen halveren en uitpersen. Gemberwortel schillen en in luciferdunne reepjes snijden. In kom gember mengen met citroensap. Knoflook pellen. In droge wok of koekenpan sesamzaadjes licht roosteren. Op schotel laten afkoelen. In dezelfde pan olie verhitten. Knoflook erboven uitpersen en 1 minuut zachtjes bakken (knoflook mag niet bruin worden). Knoflookolie over gemberreepjes gieten. Sojasaus, sesamolie en vissaus door gember mengen. Van aluminiumfolie 4 vellen (ca. 20 x 30 cm) scheuren en op werkvlak leggen. Kabeljauwhaasjes in het midden leggen, saus erover verdelen. Folie dichtvouwen tot goedgesloten pakketjes. Vis op rooster in midden van de oven in ca. 15 minuten gaar laten worden. Pakketjes op bord leggen en openvouwen, zodat de stoom kan ontsnappen. Bestrooien met sesamzaadjes of gefrituurde gemberreepjes. Serveren met pandanrijst met fijngehakte koriander, rode peper en cashewnoten.