
Ingrediënten
1
sinaasappel
½ zakje
verse peterselie
1 teentje
knoflook
1 duopak
voorgekookte krieltjes
2 grote
kabeljauwhaasjes
2 el
olijfolie
25 g
boter
2
sjalotten
400 g
zeeaster*
Aan de slag
Sinaasappel schoonboenen en helft van schil raspen. Peterselie zeer fijnhakken en met knoflook door rasp mengen. Krieltjes halveren en in 6-7 min. gaarkoken. Intussen kabeljauwhaasjes halveren, droogdeppen en bestrooien met zout en peper. In koekenpan met antiaanbaklaag olie verhitten en op matig vuur kabeljauw op één zijde ca. 7 min. bakken, tot vis net gaar en aan onderzijde goudbruin en krokant is. In andere koekenpan of braadpan helft van boter smelten en sjalotsnippers 1 min. zachtjes bakken. Zeeaster toevoegen en in 4-5 min. laten slinken. Krieltjes afgieten en omscheppen met rest van boter en knoflook-peterseliemengsel. Op smaak brengen met zout en peper. Vis over vier borden verdelen, krieltjes en zeeaster ernaast scheppen.
algemeen* Zeeaster is niet het hele jaar verkrijgbaar in de winkel.