bewaar
Gebakken kabeljauw met zeeaster
Gebakken kabeljauw met zeeaster
bewaar

Gebakken kabeljauw met zeeaster

20 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

sinaasappel

½ zakje

verse peterselie

1 teentje

knoflook

1 duopak

voorgekookte krieltjes

2 grote

kabeljauwhaasjes

2 el

olijfolie

25 g

boter

2

sjalotten

400 g

zeeaster*

Aan de slag

Sinaasappel schoonboenen en helft van schil raspen. Peterselie zeer fijnhakken en met knoflook door rasp mengen. Krieltjes halveren en in 6-7 min. gaarkoken. Intussen kabeljauwhaasjes halveren, droogdeppen en bestrooien met zout en peper. In koekenpan met antiaanbaklaag olie verhitten en op matig vuur kabeljauw op één zijde ca. 7 min. bakken, tot vis net gaar en aan onderzijde goudbruin en krokant is. In andere koekenpan of braadpan helft van boter smelten en sjalotsnippers 1 min. zachtjes bakken. Zeeaster toevoegen en in 4-5 min. laten slinken. Krieltjes afgieten en omscheppen met rest van boter en knoflook-peterseliemengsel. Op smaak brengen met zout en peper. Vis over vier borden verdelen, krieltjes en zeeaster ernaast scheppen.

algemeen* Zeeaster is niet het hele jaar verkrijgbaar in de winkel.