Kabeljauw met bietendressing
bewaar
bewaar

Kabeljauw met bietendressing

20 min. bereiden

6 ingrediënten

Aan de slag

Bestrooi de vis met peper en zout. Leg de stukken op een bord dat ruim past in een grote pan. Zet 2 à 3 ovenvaste bakjes onderin de pan. Schenk water in de pan; zorg daarbij dat het water niet boven de bakjes komt. Breng het aan de kook. Zet het vuur laag en laat het bordje met de vis voorzichtig in de pan zakken (de stoom is erg heet). Doe een deksel op de pan, zet het vuur hoog en laat de vis in 6 min. net gaar stomen. Door de vis op deze manier te stomen, voorkomt u dat de geur van de vis opgenomen wordt in een stoommandje.

Schil de bietjes en snijd in kleine blokjes. Snipper het sjalotje zeer fijn. Snijd de peterselie grof, houd wat achter voor garnering. Meng de olie met de azijn in een steelpan. Voeg de bietjes, het sjalotje en de peterselie toe en verwarm het geheel tot het lauwwarm is. Breng op smaak met peper en zout.

Draai het vuur uit onder de kabeljauw en neem het bord voorzichtig uit de pan. Verdeel de vis over 4 borden en schep de bietjesdressing erbij. Garneer met de achtergehouden peterselie. Lekker met schorseneren uit de oven (Ovenschotel schorseneer, 300 g) of romige pompoenpuree (recept elders op ah.nl).

Vis stomen

Instructievideo - 00:34 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kabeljauw met bietendressing

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig