bewaar
Penne met aubergine
Penne met aubergine
bewaar

Penne met aubergine

20 min. bereiden
30 min. wachten
89waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

aubergine

4 el

olijfolie

3 tenen

knoflook

1 blik

gepelde tomaten

200 g

penne

1 el

rodewijnazijn

½ tl

suiker

1 bakje

basilicum

Aan de slag

1

Meng de aubergine met 1 el zout. Laat 30 min. staan in een vergiet. Spoel af en duw het vocht eruit met de bolle kant van een lepel. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine op middelhoog vuur in 10 min. rondom bruin. Schep uit de pan. Bak de knoflook 2 min. in dezelfde pan.

2

Voeg de tomaten met sap toe. Maak ze klein met een lepel. Laat 10 min. zacht koken. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

Voeg de aubergine, azijn en suiker toe aan de tomatensaus en laat nog 5 min. zacht koken. Meng de pasta met de saus. Voeg het basilicum toe en serveer direct.

algemeenVoor een complete maaltijd kunt u deze pasta serveren met de sla met sinaasappeldressing en de spiesjes met ciabatta (zie recepten elders op ah.nl/recepten).

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.