bewaar
Olijfgehaktballetjes
Olijfgehaktballetjes
bewaar

Olijfgehaktballetjes

35 min. bereiden
1 uur wachten
60waarderingen

Ingrediënten

400 g

rundergehakt

1 teen

knoflook

1

ei

1 tl

Italiaanse keukenkruiden

12

groene olijven

3 el

olijfolie

1 pakje

tomatensaus

Aan de slag

1

Meng het gehakt, de knoflook, het ei en de kruiden. Voeg peper en zout naar smaak toe. Verdeel in 12 balletjes en druk plat. Neem een plat balletje in je hand en leg er een olijf op. Vouw het gehakt eromheen en rol er een balletje van. Druk goed vast. Zet 1 uur afgedekt in de koelkast.

2

Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 3 min. rondom bruin. Zet het vuur laag en voeg de pastasaus toe. Laat met de deksel op de pan nog 5 min. zacht stoven. Serveer de balletjes warm, maar koud smaken ze ook goed. Lekker na de spaghetti met venkel en met de spinazie, knoflook en rozijnen (zie recepten elders op ah.nl/recepten).

tip

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.