bewaar
Sperziebonen met rucola en kaas
Sperziebonen met rucola en kaas
bewaar

Sperziebonen met rucola en kaas

De Parmezaanse kaas en rucola geven deze bonensalade een Italiaans extraatje.

15 min. bereiden
90waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

verse sperziebonen

2 el

witte balsamicoazijn

4 el

extra vierge olijfolie

2 tl

vloeibare honing

2 tl

Franse mosterd

4

koelverse zongedroogde tomaten

40 g

rucola

50 g

Parmigiano Reggiano

De Parmezaanse kaas en rucola geven deze bonensalade een Italiaans extraatje.

Aan de slag

1

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, maar laat het puntje zitten. Kook de bonen in 7 min. beetgaar. Giet af in een vergiet en spoel koud onder stromend water. Laat uitlekken.

2

Klop de azijn, olie, honing en mosterd tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de tomaten in reepjes en meng met de sperziebonen en rucola. Schenk de dressing erover en schaaf de kaas erboven.

tip

algemeenMet de rest van de zongedroogde tomaten kunt u lekkere crostini met roomkaas maken.

Sperziebonen schoonmaken

Instructievideo - 00:22 min.