Sper­zie­bo­nen met ru­co­la en kaas

De Parmezaanse kaas en rucola geven deze bonensalade een Italiaans extraatje.

(89) waardeer
mediterraan bijgerecht De Parmezaanse kaas en rucola geven deze bonensalade een Italiaans extraatje. 4 personen
3 89

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, maar laat het puntje zitten. Kook de bonen in 7 min. beetgaar. Giet af in een vergiet en spoel koud onder stromend water. Laat uitlekken.
  2. Klop de azijn, olie, honing en mosterd tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de tomaten in reepjes en meng met de sperziebonen en rucola. Schenk de dressing erover en schaaf de kaas erboven.

Tip:

Met de rest van de zongedroogde tomaten kunt u lekkere crostini met roomkaas maken.

video

Sper­zie­bo­nen schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:22 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 180 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Sperziebonen met rucola en kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sper­zie­bo­nen met ru­co­la en kaas

1
1
  • 600 g verse sperziebonen

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, maar laat het puntje zitten. Kook de bonen in 7 min. beetgaar.

Sperziebonen schoonmaken

Instructievideo

00:22 min.

2
2

Giet af in een vergiet en spoel koud onder stromend water. Laat uitlekken.

3
3
  • 2 el witte balsamicoazijn
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 2 tl vloeibare honing
  • 2 tl Franse mosterd

Klop de azijn, olie, honing en mosterd tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 4 koelverse zongedroogde tomaten
  • 40 g rucola
  • 50 g Parmigiano Reggiano

Snijd de tomaten in reepjes en meng met de sperziebonen en rucola. Schenk de dressing erover en schaaf de kaas erboven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.