Limoengarnalen met aioli

voorgerecht
6 personen
3
83
Advertentie
Ingrediënten
- 1 zak tijgergarnalen ((500 g, diepvries), ontdooid)
- 2 limoenen (schoongeboend)
- 6 el olijfolie
- 3 tenen knoflook (geperst)
- 6 el mayonaise (met citroen (potje 350 ml))
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Doe de garnalen in een schaal. Rasp de groene schil van de limoenen erboven. Pers de vruchten uit en houd het sap apart. Besprenkel de garnalen met de olie en voeg 2 tenen knoflook toe. Bestrooi met peper en zout naar smaak.
- Verhit een wok en roerbak de garnalen met marinade ca. 5 min. Neem van het vuur en besprenkel met limoensap naar smaak.
- Meng voor de aioli de laatste teen knoflook door de mayonaise. Verdeel de garnalen over 6 bakjes of papieren zakjes. Geef de aioli er apart bij.
Tip:
U kunt de aioli een paar uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Tip:
Deze garnalen zijn koud ook lekker.

Garnalen pellen
instructievideo
- 00:36 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 295 kcal
- eiwit 11 g
- koolhydraten 1 g
- vet 27 g